Kraamtijd

De eerste week met de baby

In de kraamperiode is er elke dag een kraamverzorgende in huis. Zij helpt jullie bij alles wat je weten en leren moet over de verzorging van de baby. Daarnaast is ze de beste vraagbaak voor alles wat je weten wilt.
De kraamverzorgende werkt met ons samen. Wij komen in de eerste week om de dag bij jullie thuis langs, en bespreken dan hoe het gaat. Als er buiten deze bezoeken iets bijzonders aan de hand is, kun jij of de kraamverzorgende ons bellen. Tijdens de huisbezoeken nemen we ook de tijd om na te praten over de zwangerschap en de bevalling.
Als je in de zwangerschap of tijdens de bevalling bij de gynaecoloog onder controle bent geweest, verzorgen wij ook de huisbezoeken in de kraamtijd. Bel ons dan op de dag dat je thuiskomt uit het ziekenhuis op het mobiele nummer, dan komen wij de dag erna bij je langs.

Naast de huisbezoeken zijn we ook telefonisch bereikbaar als er iets niet goed gaat of je tussendoor vragen hebt. Je kunt ons bellen op 06 47 077 500. Indien nodig komen we dan extra thuis langs.

Officieel duurt de kraamtijd zes weken. Na de eerste week wordt de zorg voor de baby overgenomen door het consultatiebureau. Wat betreft vragen over je eigen gezondheid kun je na de eerste week het beste terecht bij je huisarts. Zijn er echter nog vragen naar aanleiding van de bevalling, dan zijn wij daarvoor nog telefonisch te bereiken. Na zes weken is er nog een nacontrole. In het kraambed bespreken we met je of deze telefonisch of op de praktijk zal plaatsvinden.


sunmoonchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram