Links

Het is verleidelijk om in de zwangerschap te googelen over eventuele klachten. Dit kan echter voor (onnodige) ongerustheid zorgen. Als je het prettig vind om op internet te zoeken hebben we hieronder een rijtje met interessante links! Daarnaast staan hieronder links waar je aanvullende informatie kunt vinden over verschillende onderwerpen die met zwangerschap en geboorte te maken hebben. En bij vragen; neem gerust contact met ons op via het 06 nummer. Een van de verloskundigen staat je dan te woord (en wij zijn beter in geruststellen dan google!)

Beroepsverenigingen

KNOV (verloskundigen)
De verloskundige (voor betrouwbare informatie tijdens de zwangerschap)
NVOG (gynaecologen)

Prenatale screening (ook in andere talen)

In de zwangerschap is het mogelijk om onderzoek te laten verrichten naar de gezondheid van de baby. Er bestaan twee varianten; een bloedonderzoek gericht op het opsporen van chromosoomafwijkingen. Dit is de NIPT of screening op het Down-Edwards-Patausyndroom. De andere zijn screeningsecho’s bij 13 en/of 20 weken, waarbij lichamelijke afwijkingen zoals een open rug of hartafwijking kan worden opgespoord. Deze onderzoeken zijn vrijwillig, dus niet standaard of verplicht. Tijdens een van de eerste afspraken bij ons op de praktijk krijg je hier meer informatie over; je kunt jezelf vast inlezen via onderstaande links:

Screening Down-Edwards-Patau syndroom
13 en 20 weken echo
Keuzehulp prenatale screening (NIPT informatie)

Wetenschap

Vraag de Vroedvrouw
Wetenschapsdoula

Borstvoeding

Borstvoedingnatuurlijk
Lalecheleague
Moedermelknetwerk

Zwanger worden

Zwangerwijzer

Miskraam

10-15% van de zwangerschappen eindigt helaas in een miskraam. Verdrietig nieuws, wat vaak verwerking nodig heeft. Voor elk koppel verloopt zo’n periode van rouw anders. Na een miskraam houden wij nog even contact met je. Als je behoefte hebt aan meer begeleiding bij het verwerken van het verlies van jullie kindje kun je oa terecht bij een miskraamcoach.

Madelon Dikkens (miskraamcoach)
Sharon Belt (miskraamcoach)

Bevalling

Geboorteplan
Online bevallingscursus

Zwangerschap en homeopathie

Zwanger en homeopathie
Caulophyllum

Kraamtijd

Bekkenbodemcheck
Natuurlijk kraampakket

Social Media praktijk

Facebook
Instagram: @verloskunde_coevorden

Literatuur

Veilig Zwanger en Veilig Bevallen; Beatrijs Smulders en Mariel Croon
Borstvoeding; Stefan Kleintjes en Mary Broekhuizen

Klachten

Wij vinden het belangrijk dat je je goed voelt bij de zorg die wij leveren, want zwanger zijn is al spannend genoeg! Daarom doen we er alles aan om jullie goed te begeleiden. Zit je met vragen, twijfels, of ben je ergens niet tevreden over? Vertel het ons dan! Het liefste zo snel mogelijk, ook als je er al een tijdje mee rond loopt. Dan praten we er samen over, zodat we onze zorg kunnen verbeteren. Als we er samen niet uitkomen, of als je het prettig vindt om alles eerst met een vertrouwenspersoon te bespreken kun je contact opnemen met het CBKZ. Zij bemiddelen bij klachten in de zorg. Meer informatie hierover kun je vinden op hun website. Of op de website van onze beroepsorganisatie. De klachtenfunctionarissen van het CBKZ zijn onpartijdig, zij bespreken waar je ontevreden over bent en wat je zou willen bereiken. De klachtenfunctionaris kan jou en ons helpen om samen een oplossing te zoeken.


sunmoonchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram