De bevalling

De baby komt...

Als de zwangerschap zonder complicaties verloopt, mag je vanaf 37 weken onder begeleiding van een van ons bevallen. De bevalling kan thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch) plaatsvinden. Voor een poliklinische bevalling kun je kiezen tussen Hardenberg of Emmen.

Bij de bevalling zijn we er voor jou. Dat betekent dat we bij je blijven als je ons nodig hebt. Tijdens de zwangerschap hebben we al doorgesproken hoe je de bevalling voor je ziet, en je hebt je wensen waarschijnlijk opgeschreven in een geboorteplan. Een vrouwenlichaam is in staat het kindje dat ze al die maanden bij zich heeft gedragen, ook te baren. Wij gaan ervan uit dat het proces van de bevalling helemaal vanzelf kan verlopen. Dit betekent dat wij geen ingrepen doen die niet noodzakelijk zijn. Wij willen jouw lichaam alle kans geven dit proces helemaal zelf te doorlopen.
Een bevalling verloopt echter zelden volgens het boekje, en soms is de natuur grillig. Daarom zullen we, in samenspraak met jou, uiteraard wel ingrijpen als jouw gezondheid of die van je kindje daarom vraagt.

Zowel thuis als in het ziekenhuis kun je bevallen in een houding die voor jou prettig is. We hebben een baarkruk bij ons, je kunt een bad huren als je daar thuis in wilt bevallen. En in het ziekenhuis zijn deze ook aanwezig.

Na de bevalling krijg je je kindje gelijk bij je op de buik. De baby blijft dan in ieder geval het eerste uur na de geboorte vlak bij je. Dit geeft de mogelijkheid om kennis te maken en, als je borstvoeding gaat geven, voor het eerst aan te leggen. Alleen bij  complicaties zullen we hiervan af wijken.

Wij willen graag iedereen de mogelijkheid bieden in bad te bevallen; ook als je zelf geen bad in huis hebt. Daarom heeft de praktijk een bevalbad aangeschaft. Deze kun je huren voor 40 euro, inclusief beschermhoes. Mocht je het bad niet gebruiken tijdens de bevalling dan nemen wij de hoes terug (mits in de verpakking), en krijg je 30 euro retour. Wil je het bad huren of meer informatie over bevallen in bad? Neem dan contact met ons op, of stel je vraag tijdens het spreekuur.


sunmoonchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram